Σύλλογοs Αποδήμων Νικοκλειανών Παρ. Τζαβέλλα 13 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 56431 Email επικοινωνίας:nikokleia.san@gmail.com

12 Απριλίου 2016

ΑΝΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Απο την κ. Μαρία Χατζηχαριστού
ΥΛΙΚΑ:
9,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
250gr ΦΙΔΕ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ 
2 ΞΥΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΚΑΝΕΛΑ 
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
ΚΑΡΥΔΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μας μαζί με την βανίλια και ένα ξυλαράκι κανέλα σε χαμηλή θερμοκρασία(δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό,πρέπει να μείνει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας  για να μην ξεραθεί το γλυκό μας).Ένα δεκάλεπτο πριν το αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει .
Σ'ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο ,το ελαιόλαδο ,το σπορέλαιο το φιδέ και ενα ξυλάκι κανέλας.
Θέλουμε να καβουρντιστεί το φιδέ να πάρει ένα κανελί χρώμα
Τέλος προσθέτουμε το φιδέ στο ρύζι και ανακατεύουμε
Το σερβίρουμε αφού το έχουμε πασπαλίσει με κανέλα και γαρύφαλλο.Εγώ προαιρετικά το πασπαλίζω και με καρύδι που το έχω αλέσει στο multi του δίνει μια ξεχωριστή γεύση .
Καλή επιτυχία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου