Απο την Κ. Μαντατζή Στέλλα
Υλικά:
Για το
φύλλο
1 σόδα
(σουρωτή)
Μία
κουταλιά σούπας λάδι
Μία
κουταλιά σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει για να είναι η ζύμη έτοιμη
για φύλλο
Υλικά:
Για τη γέμιση
1.5
κούπα ρύζι καρολίνα
1.5
κούπα ζάχαρη
2 αυγά
Λίγο λάδι
Λίγο
βούτυρο
Λίγο αλάτι
Λίγη
μαστίχα Χίου
Μία
βανίλια Μαργαρίνη
Φρέσκο
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση: Πρώτα ετοιμάζουμε το φύλλο. Σε ένα
μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης ανακατεύοντας, ώσπου
να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή έτοιμη για το φύλλο. Αφήνουμε την έτοιμη ζύμη για
τα φύλλα μας στην άκρη. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε το ρύζι
μέχρι να χυλώσει με το αλάτι και το λάδι και το βούτυρο. Αφού κατεβάσουμε από
τη φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε και τα
αυγά χτυπημένα να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε καθαρό και αλευρωμένο πάγκο
ανοίγουμε τα οκτώ φύλλα για να κάνουμε την πίτα μας. Σε λαδωμένο ταψί
τοποθετούμε 4 φύλλα αφού αλείψουμε το καθένα με το μείγμα της μαργαρίνης με το
βούτυρο , προσθέτουμε τη γέμιση με το ρύζι στρώνοντας την ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, αλείφουμε από πάνω με το μαργαρίνη –βούτυρο,
κόβουμε σε κομμάτια ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο , ραντίζουμε
πάλι με λίγο νερό και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
και κανέλα. Υποσημείωση Αυξομειώνουμε τα υλικά ανάλογα με τις γευστικές μας
προτιμήσεις.
Καλή
Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου