Απο την κ. Σωτηρούδη Μαρία Ατσαλάκη
ΥΛΙΚΑ:
8-10 πιπεριές πολύχρωμες.
1/2 ελαιόλαδο λίγο ακόμα για το ταψί μας.
300 γρ αλλαντικά ψιλοκομμένα εγώ έβαλα
διάφορα που είχα στο ψυγείο.
1 μεζεδάκι μεγάλο τυρί Φιλαδέλφεια, εάν
θέλουμε προσθέτουμε κι άλλα τυριά.
2 Φύλλα σφολιάτα.
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις
πιπεριές ,τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν, εν συνεχεία της βάζουμε
σε ένα τηγάνι τις πιπεριές με το λάδι ώστε να σωταριστούν και να μαραθούν . Κατόπιν
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το γιαούρτι τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν ,αφήνουμε
το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί ελαφρά αλειμμένο
με λάδι .Ρίχνουμε τα υλικά και βάζουμε το άλλο φύλλο επάνω φροντίζοντας να
κλείσει καλά γύρω γύρω. Το τρυπάνε με ένα πιρούνι και το αλείφουμε με τις δυο
κουταλιές γιαούρτι. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 Λεπτά μέχρι να
ροδίσει.
Μικρό μυστικό:
Το μυστικό σε αυτήν την πίτα στραγγίζουμε
καλά τις πιπεριές καθώς και το τυρί φιλαδέλφεια!!
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου