Απο την κ. Σωτηρούδη Μαρία Ατσαλάκη
Υλικά:
100γρ ζάχαρη (Μπορείτε
να βάλετε και στέβια)
300γρ κουβερτούρα.
200γρ βούτυρο φρέσκο
κρατήστε λίγο για το πυρέξ.
4 αυγά ελαφριά
χτυπημένα.
150γρ για όλες τις
χρήσεις αλεύρι (κρατήστε λίγο για το πυρέξ )το αλεύρι το κοσκινίζουμε
10 σοκοφρέτες (όλων
τον ειδών,κατά προτίμηση άσπρη κλασική φουντούκι)
Για το Γκάτσο 250 γρ
κουβερτούρα και 200γρ κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση: Λιώνουμε
την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο.Βάζουμε την ζάχαρη και το
ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε ένα
μπωλ και τα χτυπάμε ελαφρά και τα Ρίχνουμε στο μείγμα. Στο τέλος βάζουμε και το
αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε το πυρέξ μας, ανοίγουμε
τις σοκοφρέτες στην Μέση και τις βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη όπως κάνουμε
τα μπισκότα. Τις βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά ,το βγάζουμε, το αφήνουμε
να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο
λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ,βάζουμε την κρέμα γάλακτος ,την
ανακατεύουμε και την απλώνουμε στο γλυκό.Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μικρό Μυστικό: Αν θέλουμε βάζουμε τις
σοκοφρέτες θρυμματισμένες ,κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη και ρίχνουμε το ζελέ από
πάνω.
Καλή Επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου