Από την κ. Τασούλα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΖΙΩΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
5-6 μελιτζανες
1 κουπα καρυδια
χτυπημενα στο γουδι
300 γραμμαρια κασερι
Σοχου
Αλατι
λευκο πιπερι
κολιανδρος
σκονη σκορδου
προαιρετικα
Τριμμενη φρυγανια
μισο κουτακι σοδα
ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρώς
να πάρουν χρώμα και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι
τους. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί κουζίνας το ένα φύλλο σφολιάτας και το
πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας και
ρίχνουμε το αλάτι και τα καρυκεύματα κατά επιλογή του καθενός. Ρίχνουμε και τα
καρύδια και τέλος απλώνουμε και το κασέρι. Κλείνουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας
,χαράσσουμε σε κομμάτια και με πινέλο αλείφουμε το φύλλο με λίγο λάδι. Τέλος ρίχνουμε
και τη σόδα και φουρνίζουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Επειδή οι
μελιτζάνες απορροφούν λάδι, καλό θα είναι, να μην ρίξουμε στην πίτα πάνω και
κάτω πολύ λάδι. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και άλλο τυρί της αρεσκείας
μας. Όσον αφορά την χωριάτικη σφολιάτα μπορώ να σας δώσω συνταγή η video για
την παρασκευή της. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε του εμπορίου. Η πίτα τρώγεται κυρίως
ζεστή έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τα αρώματα της.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου