Απο την κ. Σωτηρούδη Μαρία Ατσαλάκη
"ΥΛΙΚΑ:
1)Δύο(2) κιλά Ακτινίδια όχι πολύ ώριμα
2)1200
γραμμάρια ζάχαρη
3)Λίγη Αμπαρόριζα ή λικέρ της αρεσκείας μας(Μπορούμε να βάλουμε
λικέρ Μαστίχας)
4)Ξυνό περίπου μια φλυντζάνα του τσαγιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και κόβουμε
τα ακτινίδια σε τέσσερα κομμάτια . Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό να
σκεπαστούν ενώ πρώτα σε αυτή έχουμε ρίξει το ξυνό.Τα αφήνουμε για πέντε με έξι
ώρες να σκληραίνουν για να μην μας λιώσουν στο βράσιμο.Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ως εξής:μια στρώση ζάχαρη ,μια στρώση ακτινίδια κλπ.μέχρι να τα τελειώσουμε ρίχνουμε το λικέρ στην Αμπαρόριζα και την βανίλια προσθέτουμε μια φλυτζάνα νερό και τα βράζουμε περίπου δέκα
λεπτά ξαφρίζοντας .Τα σβήνουμε και τα
αφήνουμε να ξεκουραστούν (μπορείς να τα αφήσεις όλο το βράδυ)
Τα ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να δέσει το
σιρόπι μας!!!
Μικρό μυστικό :Αν θέλουμε τα
βάζουμε σε ασβεστόνερο μόνο που θα θέλουν πολύ καλό πλύσιμο ,τα βάζουμε σε αποστειρωμένα
βάζα να σκεπάζονται με το σιρόπι.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου